2014. január 28., kedd

Szakosztályi évzáró

2014. január 25.: Szakosztályi évzáró

A csepeli Ridegh Sándor Művelődési házban tartottuk hagyományos közgyűlésünket. Oszter Ernő rövid beszámolót tartott az elmúlt év gyalogos túráiról, melyeket Kincs Lajos túravezetővel felváltva vezettek. 

Mindenek előtt egy perces néma felállással adóztunk Lucza György, Péter Béláné Terike és Elekes Péterné eltávozott túratársaink emlékének. 
Ernő elmondta, hogy az elmúlt évben igen nagy létszámban vettek részt túrázni vágyók a szerdánkénti gyalogtúrákon. Az átlaglétszám 30 fő volt, de többször 40 felett is volt ez a létszám. Tavaly 43 gyalogtúrát valósítottak meg, csupán két hónap „nyári szünet” volt a nagy hőségre való tekintettel.
Ernő felelevenítette, merre a járt a csapat 2013-ban: jártak a Börzsönyben, Zebegényben, Szentendrén, Gödöllőn, Mátraverebélyen, a Pilisben, Csobánkán, Visegrádon, Csókakőn, Biatorbágyon, Budakalászon, és természetesen a Budai hegyekben több alkalommal is – hiszen gyalogolni jó!
2014-ben változás történik. Kincs Lajos és Oszter Ernő túravezetők ugyanis a nyolcvanas éveiket tapossák és egészségi állapotuk már pihenést parancsol. Sajnos, minden igyekezetük ellenére nem találtak utánpótlást. Ernő elmondta, hogy közkívánatra átmeneti megoldást kerestek és találtak Kincs Lajossal: az év első félévében havonta két alkalommal vállalnak túravezetést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hónap második szerdáján Oszter Ernő, a hónap negyedik szerdáján pedig Kincs Lajos vezeti a túrát. Külön túratervet nem készítenek, de Bóbicsné Erzsike autóbuszos túráiba ezentúl is bárki bekapcsolódhat.

Ernő végül köszönetet mondott a Szakosztály tevékenységét és fennmaradását elősegítő személyeknek: Hegyesi Barnabásnak, a Csepel SC Szabadidősport Egyesület elnökének, Bóbics Jenőné Erzsikének, aki a Szakosztály ügyes-bajos dolgait bonyolítja és a buszos túrákat szervezi, Nagy Györgyné Editnek, aki a Szakosztály pénzügyi feladatait látja el, Martin Editnek, aki – főleg az utóbbi időben és a jövőben – a buszos túrák lebonyolítását vállalta el. Természetesen a lista korántsem teljes, köszönet illet mindenkit, aki a Szakosztály tevékenységét segítette. Néhány túratársunk emléklapban és egy kis ajándékban részesült, ezzel köszönve meg lelkes és önzetlen munkájukat.

A Szakosztályi évzárót egy vidám, zenés-táncos mulatsággal zártuk.

  

A mulatság vége felé nagyon kedves meglepetést tartogatott számunkra egyik túratársnőnk. Csóricsné Mariann két örökzöld slágert énekelt nekünk, melynek nagy sikere volt.

Készítette: Bottyán Éva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.