2012. november 23., péntek

Késő ősz a Pilisben


2012. november 17: Késő ősz a Pilisben

Kissé borongós, ködös késő őszi napon indultunk kirándulni a Pilisi hegységbe. Busszal mentünk Dobogókőig, ahonnan a Malom-patak mentén túráztunk egészen Dömösig. 

A túra elég hosszú volt és a terep sem volt könnyű, de az erdő páratlan szépségű volt. A délelőtt folyamán a nap is kisütött, a pára felszállt és az őszi napsugár bearanyozta az erdőt és a lehullott faleveleket.
 



Nem csak ekkora gombát láttunk az erdőben, hanem foltos szalamandrával és kecskékkel is „találkoztunk”.











Dömösre megérkezve újra buszra szálltunk és Visegrád felé vettük az irányt. Mogyoróhegyen a Vadasparkban tettünk egy sétát, bár sajnos kevés állat mutatta magát az évnek ebben a szakaszában.










  
Mivel ilyenkor már rövidek a nappalok és hamar besötétedik, Esztergomba, a Bazilikához már szürkületben érkeztünk. A kivilágított Mária Valéria híd és a Duna túlpartján Párkány fényei lenyűgöztek bennünket, csakúgy mint a Bazilika szépsége, melyet belülről is megcsodáltunk.


Mivel időközben teljesen besötétedett, haza-indultunk. Még megálltunk egy rövid esti városnézésre Szentendrén és elköszöntünk ettől a naptól és ettől a kirándulástól – egészen a következőig.

Készítette: Bottyán Éva




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.